Pannbiff med stekt lök och vitkålssallad

Några små förändringar kan göra en maträtt som pannbiff med sås, potatis och stekt lök till en nyttig, kalorifattig och återhämtningsbefrämjande måltid.
 
Näringsinnehåll per portion Energi: 578 kcal Protein: 42,8 gram Fett: 21,0 gram Kolhydrat: 58,3 gram Kostfiber: 17,2 gram
 
Ingredienser till 1 person: 125 g magert hackat nötkött ½ lök skuren i tunna ringar 3 msk balsamvinäger 150 g finstrimlad vitkål ½ riven morot 2 msk hackade valnötter 2 msk crème fraiche ½ tsk vitvinsvinäger 1 dl köttbuljong 2 tsk vetemjöl ½ dl lättmjölk 1 tsk oliv- eller rapsolja 3 droppar såskulör salt, peppar och lite socker 150 g potatis
 
Tillagning: Blanda vitkålsdressingen av crème fraiche, vitvinsvinäger, salt, peppar och socker i en skål. Vänd i morötter, kål och valnötter och ställ in i kylen. Häll balsamvinäger i en varm stekpanna och låt koka upp. Blanda i löken och låt det sjuda på svag värme i 15 min. Värm buljongen till kokpunkten i en kastrull. Blanda i mjölk och mjöl och vispa ihop. Tillsätt oljan och låt såsen koka i ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt färgkulören. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Forma köttfärsen till en cirka 2 cm tjock pannbiff och stek i 8–9 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

noobsession.blogg.se

Jag är en 20 årig tjej som vill balansera träning och mat på ett sunt sätt. Jag kommer att dela med mig av min vardag, träning och nyttiga recept!

RSS 2.0